10 albume care aniverseaza 20 de ani in 2018

10 albume care aniverseaza 20 de ani in 2018, In 2018 cu siguranta vom avea parte de cateva albume interesante, dar haideti sa ne uitam si in urma la ce materiale emblematice au aparut. Astazi, discurile care aniverseaza 20 de ani de la aparitie, iar lista noastra include nume relevante pentru industria muzicala.

 

1. Aparut in februarie 1998, Ray of Light de la Madonna a fost cel de-al saptelea album al cantaretei americane. Spre deosebire de materialele anterioare, Madge s-a indreptat intr-o directie electronica, dance si pop, apreciata de catre critici. De pe RAy of Light am ramas cu hituri ca Frozen, The Power of Good-Bye si piesa care da titlul discului.

2. Believe a aparut in toamna lui 1998, fiind cel de-al 22-lea album al lui Cher. Cantareata a mers pe zona de techno, house, disco si latino, iar discul a devenit cunoscut pentru folosirea auto-tune-ului, denumit apoi "the Cher effect".  Discul s-a vandut in peste 10 milioane de copii, a primit premiul Grammy pentru Best Dance Recording si pe langa piesa care ii da titlul a mai avut hituri precum Strong Enough, Dov’e L’amore si All or Nothing. 
3. The Boy Is Mine e una dintre cele mai cunoscute colaborari ale anilor 90-2000 si se afla pe cel de-al doilea material de studio lansat de Brandy. Never Say Never a mers intr-o directie mai personala fata de primul disc, iar pariul ei a dat roade, featuring-ul cu Monica primind premiul Grammy pentru Best R&B Performance by Duo or Group with Vocal. 
4. My Love is You Love este albumul cu care Whitney Houston revenea dupa opt ani, timp in care a fost prezenta, totusi, pe coloanele sonore ale diferitelor filme. Materialul a dat piese emblematice precum When You Believe, in featuring cu Mariah Carey, Heartbreak Hotel, My Love Is Your Love si It’s Not Right, But It’s OK, pentru care a luat premiul Grammy.
5. The Miseducation of Lauryn Hill o fi singurul album lansat de artista, dar e si unul foarte apreciat de critici, care l-au dat drept cel mai bun material aparut in 1998. Piesele sunt personale si trec prin situatia ei din The Fugees, sarcina, relatia cu Dumnezeu sau dragoste, iar single-urile de promovare au devenit hituri: Doo Wop, Ex-Factor sau Everything is Everything.
6. You’ve Come a Long Way, Baby este discul care l-a facut cunoscut pe Fatboy Slim la nivel international. Chiar daca cea mai cunoscuta piesa de pe album este Praise You, aajuns hituri The Rockafeller Skank, Gangaster Tripping, si, evident, Right Here, Right Now. 
7. Sigur stiti cel putin doua piese de la Lenny Kravitz: Fly Away si I Belong To You, iar ambele se afla pe 5. Evident, cel de-al cincilea material de studio al artistului american, aparut in primavara lui 1998 si care i-a cimentat statutul de star si in Europa. Este cel mai bine vandut material al lui, poate si pentru piese ca American Woman sau Black Velveteen si a primit si doua premii Grammy la Best Male Rock Vocal Performance. 
8. La doar un an dupa discul de debut solo, Robbie Williams lanseaza I’ve Been Expecting You, albumul care i-a adus si primul hit in Marea Britanie. Daca in 1997 ne spunea Let Me Entertain You si lansa Angels, un an mai tarziu vine cu Millenium si track-ul She’s the One, un cover care totusi ramane unul dintre preferatele din discografia lui. 
9. In 1998 isi facea debutul un nou rapper in mainstream. DMX lansa It’s Dark and Hell is Hot, un material foarte apreciat de criticii muzicali, pentru stil, versuri si aura agresiva. Pentru fiecare dintre cele 4 single-uri, Get Me A Dog, Stop Being Greedy, Ruff Ryders Anthem si How’s it Going’ Down, rapperul a venit si cu cate un videoclip.
10. Ramanem in zona de rap cu unul dintre cele mai bine vandute albume ale lui Jay Z, Vol…Hard Knock Life. Criticii au fost incantati de versuri, dar si de muzica, care a dus zona de gangsta rap in ceva ce orice ascultator poate aprecia si cu o mai buna explicare a trairilor si emotiilor umane. Il stiti pentru piese ca Can I Get A…, Hard Knock Life, Money, Cash, Hoes si Nigga What, Nigga Who. 
Ce alte albume ati mai fi inclus in lista noastra?
 

Comentarii