Bucium anunta turneul national de promovare a noului album, Miorita

Bucium anunta turneul national de promovare a noului album, Miorita, Trupa de folk-rock Bucium lanseaza in aceasta toamna un nou material discografic, numit Miorita. Fanii trupei vor putea asculta noul album in premiera in cadrul turneului national de promovare, care va incepe in Targoviste, pe 13 octombrie, urmand ca apoi sa treaca prin Petrosani (14 octombrie), Sibiu (20 octombrie), Timisoara (21 octombrie), Oradea (27 octombrie), Cluj (28 octombrie), Craiova (3 noiembrie), Ploiesti (4 noiembrie) si Iasi (25 noiembrie).

Mai multe informatii despre concerte sunt disponibile pe pagina de Facebook a trupei, precum si in newsletterul prin care comunica direct cu ascultatorii. Concertul de lansare din Bucuresti va avea loc in Clubul Expirat, pe data de 23 noiembrie, biletele fiind deja disponibile online.

Miorita este un album conceptual: exista un erou si un fir epic, motiv pentru care materialul poate fi descoperit in totalitate doar la o ascultare cap-coada, discul fiind creat fara nicio pauza intre piese.
Primele cantece de pe album s-au nascut la inceputul anilor 2000, perioada marcata de lipsa posibilitatilor tehnice si materiale. Perfectionisti si inarmati cu rabdare, membrii trupei au preferat sa amane lansarea discului si au continuat sa lucreze la piese pana cand le-au adus la nivelul dorit. Albumul, desi construit in decurs de 17 ani, este actual, atat din perspectiva tehnica, dar si din punct de vedere al maturitatii artistice.
In forma sa fizica, Miorita va fi disponibil ca CD audio intr-un packaging de dimensiuni neobisnuite pentru piata, dar care continua o traditie a trupei. In interior sunt disponibile, pe langa un cod de download al albumului in format wav+mp3, 13 ilustratii, fiecare reprezentand grafic cate o melodie. Universul muzical este astfel recreat grafic de catre artistul Radu Damian, care de altfel semneaza noua identitate vizuala a trupei. Noul logo al trupei deriva dintr-un alfabet nou creat, imaginat in intregime de catre acesta pentru a reprezenta cat mai fidel universul Bucium.
Ilustratiile create de Radu completeaza experienta multimedia, iar nivelul de detaliu la care sunt realizate contribuie semnificativ la intelegerea, in intreaga lor complexitate, a povestilor, simbolurilor si personajelor. Discul va fi disponibil exclusiv la concertele trupei, urmand ca abia in luna decembrie sa ajunga in magazinele de specialitate si pe retelele de streaming.
Precum albumul anterior, “Live in Codrul Ascuns” si povestea Miorita este strans legata de Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity si prieten apropiat al trupei.

“Acest disc reprezinta pentru noi cea mai mare realizare a noastra, dupa atata asteptare.Un lucru ce astazi pare incredibil este ca Alex Pascu a inregistrat basul pe tot discul. Incercam sa terminam inregistrarile in octombrie 2015, iar basistul nostru Robert fiind plecat din tara in acea perioada, ne-a sustinut ca Alex sa ii ia locul. Alex a inregistrat albumul in doua zile, cu doua saptamani inainte de Colectiv. Este practic ultimul disc inregistrat de el”, a declarat Andi Dumitrescu, liderul trupei Bucium.

Bucium este o trupa rock cu influente folk, ambiental si metal simfonic, caracterizata prin folosirea a doua viori alaturi de chitara, bas, tobe, instrumente traditionale si voce. Albumele Bucium sunt conceptuale, imbinand legendele si basmele romanesti cu o muzica introspectiva, spirituala, adusa intr-o nota contemporana. Prin fiecare show si piesa, ascultatorii pot regasi puritatea copilariei, in care se asculta basme, explorandu-se un univers fantastic.
Toate materialele Bucium au radacini in mituri si legende, insa versurile si muzica sunt compozitii originale. Showurile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizata cu proiectii video special gandite sau mapping-uri spectaculoase.
In anul 2008, trupa a lansat albumul de debut "Voievozii", mixat si masterizat in Germania de catre Franky Winkelmann (Lake of Tears, Gurd, Destruction). Albumul, distribuit in Romania prin A&A Records, a avut parte de numeroase recenzii favorabile in presa de specialitate.
Pe 1 decembrie 2016 au lansat albumul “Live in Codrul Ascuns”, care contine variantele live ale pieselor cele mai apreciate de catre publicul prezent la concertele Bucium. Inregistrarile au fost facute de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity si prieten apropiat al trupei. El a apucat sa mixeze prima piesa de pe album, insa procesul a fost intrerupt de momentul Colectiv.
Pe disc sunt incluse si doua bonus tracks, ca omagiu adus lui Adrian Rugina, fostul tobosar al trupei. Adrian a decedat in momentul Colectiv, in timp ce incerca sa salveze mai multi oameni din incendiu. Piesele bonus reprezinta prima si ultima piesa inregistrate alaturi de Adrian. Albumul “Miorita” va fi disponibil in magazinele de specialitate si in retelele de streaming incepand cu 6 decembrie..
 

Comentarii