Cum a fost la primul Soundclash: Carla’s Dreams vs CTC?

Cum a fost la primul Soundclash: Carla’s Dreams vs CTC?, Joi seara, Sala Polivalenta din Bucuresti s-a umplu cu fani Carla’s Dreams si CTC veniti sa isi sustina favoritii in cadrul primei competii Redbull Soundclash. Doua scene fata in fata, patru runde si Adi Despot pe post de MC au fost ingredientele unei seri cu un final cel putin neasteptat.

Seara a inceput cu Adi Despot, care ne-a prezentat parcursul show-ului, regulile si microfonul care avea sa inregistreze reactiile publicului ce aveau sa decida castigatorii. Prima runda a fost una de incalzire si nu a contat in concurs, primii fiind CTC, care au dat startul cu Linii de tramvai, urmati fiind de Carla’s cu Te rog, Pana la sange si In ciuda lor. Au salutat "dusmanii" si au trantit un "Moarte!", spre amuzamentul salii.

Momentele amuzante au continuat pe parcursul serii, cand dintr-o parte si alta a Polivalentei veneau diverse provocari si raspunsuri. Insa concludente au fost rundele si reactiile publicului.
Prima runda a fost The Cover, unde DJ Undoo i-a promovat sa cante in felul lor piesa Feeling Good a Ninei Simone. Carla’s Dreams s-au dus cumva in stilul lor, pop rock, in timp ce CTC au bagat flow si versuri, folosind piesa drept backtrack. Publicul a ales, iar primele puncte s-au dus in tabara rap-ului cu 20 de decibeli diferenta.

Runda a doua a fost The Take Over in care fiecare dintre trupe a preluat la jumatate piesele fiecareia. CTC a dat startul cu Glob de Cristal, Carla’s au continuat cu Sub pielea mea, iar publicul i-a dat castigatori pe moldoveni.
DJ Undoo a dat startul provocarilor in cea de-a treia runda, The Clash, in care fiecare trupa a trebuit sa intepreteze o piesa proprie intr-un stil diferit. Au trecut fiecare prin trap, unde CTC s-au descurcat mai bine, simfonic, unde fiecare si-a adus cvartetul de coarde, baietii de la Controlul Tehnic al Calitatii avandu-le inca de la inceput pe scena alaturi de ei fetele de la Muse Quartet, si, la final, rock, unde Carla’s Dreams s-au descurcat mai bine cu Acele, iar CTC cu Ceai, mami. Scorurile s-au dus in favoarea trupei de peste Prut, insa foarte aproape unul de celalalt, iar sala a reactionat in consecinta.

Runda finala, The Wild Card, a insemnat ca fiecare dintre adversari a putut sa isi aduca un invitat special despre care stia sigur ca ii va aduce victoria. Pentru CTC a fost Grasu XXL, care a cantat cu ei Fara filtru (Maria Ioana), iar cei de la Carla’s Dreams au venit cu Delia, impreuna cu care au cantat Inima. Insa nici macar prezenta Deliei nu a reusit sa ii faca mai putin vocali pe fanii CTC, iar scorul final va fi in favoarea rapperilor, insa la diferenta de doar un punct. Pentru un final de exceptie, CTC au traversat sala plina de fani si au cantat impreuna cu moldovenii. Solistul Carla’s Dreams insa a mai avut cateva cuvinte de adaugat si un mesaj pentru cei din sala, dar feelingul lasat, per ansamblu, a fost de sore loser. Nu a uitat sa multumeasca fetelor care au venit pentru ei si baietilor veniti pentru CTC.
Per ansamblu, prima editie de RedBull Soundclash a fost un eveniment foarte reusit, cu doua trupe alese bine, dispuse sa raspunda unei asemenea provocari si cu fani suficient de multi si de pasionati incat sa vina sa ii sustina. 

Comentarii