Enrique Iglesias isi da in judecata fosta casa de discuri

Enrique Iglesias isi da in judecata fosta casa de discuri, Cantaretul latino Enrique Iglesias are ceva impotriva fostei case de discuri, pe care o acuza ca l-a platit mult mai putin din drepturile de autor decat ar fi trebuit de fapt sa primeasca.

Conform primelor informatii, Enrique Iglesias ar fi avut un contract prin care trebuia sa primeasca 50 % din drepturile de autor pe streaming, insa a primit mult mai putin. Astfel, labelul sau ar trebui sa ii dea inapoi milioane de dolari. Iglesias a semnat cu Universal Music Group in 1999 si a resemnat contractul in 2010, iar ambele contracte prevedeau ca descarcarile digitale vor fi platite la aceeasi bani ca vanzarile de albume, insa tariful pentru streaming nu a fost inclus. Aici, cantaretul spune ca ar trebui sa primeasca mai multi bani, pentru ca streamingul nu are acelasi costuri precum vanzarile fizice si deci tariful ar trebui sa fie altul.

“Despite this record-breaking success, Universal has wrongly insisted that artists like Enrique be paid for streams in the same manner as they are paid for physical records, despite the fact that none of the attendant costs (production, distribution, inventory, losses) actually exist in the digital world. This is not what Enrique’s contract, or the contracts of many other artists, call for. Artists, producers, and songwriters should benefit from the reduced costs of streaming, not have their musical works spin unwarranted profits, a declarat avocatul lui Enrique Iglesias.

Se pare ca Interscope, pana in 2016 recunoscuse si creditase corect incasarile din streaming ale lui Enrique Iglesias, insa dupa o directiva a Universal, acestea au scazut. Cantaretul a trimis label-ului o scrisoare in 2017 prin care obiecteaza asupra acestor practici si acuza greseli de contabilitate. Mai departe, label-ul a refuzat un audit si nici nu a dat acces echipei artistului la documentelor lor interne. Universal inca nu a raspuns la acest proces, insa asta nu inseamna ca Enrique nu poate avea din nou succes. Recent, artistul latino a lansat un nou single, El Bano, dupa ce anul trecut l-am ascultat cu Subeme La Radio. Nu ar fi primul artist care acuza asemenea practici, in urma cu cativa ani, Taylor Swift s-a suparat pe serviciile de streaming, acuzand ca artistii primesc prea putini bani din drepturi de autor pe aceste platforme.
Ce ziceti de povestea asta?

Comentarii